Srijeda, 28 Lipanj 2017

Apartman "Nino"

Nalazimo se u mjestu Jasenak, u blizini Hrvatskog olimpijskog centra i skijališta Bjelolasica

Povoljne cijene

Nudimo najbolji omjer dobivenog i uloženog. Uz povoljne cijene dobit ćete vrhunsku uslugu i komfor u našem apartmanu!

Dodatne usluge

Pored iznajmljivanja apartmana svojim gostima pržamo i dodatne usluge. Na raspolaganju smo za posudbu skijaške opreme, pomoći pri prijevozu do skijališta i sl.

STUDIO APARTMAN

studio
U našoj ponudi imamo i novouređeni studio apartman, idealan za dvije osobe.
Pogledaj...

Apartman nino bjelolasica - Bijele stijene
PDF Ispis E-mail

Posebno mjesto u prostranom području Kapele, zauzimaju Bijele i Samarske stijene. Nalaze se na rubnim dijelovima grada Ogulina prema Gorskom kotaru. Ishodište za planinarenje je Jasenak, a zajedno sa Bjelolasicom čine interesantnu planinarsku destinaciju. Zbog svoje ljepote iskonske i surove prirode, endemskih i rijetkih biljnih vrsta, Bijele i Samarske stijene proglašene su odlukom Hrvatskog Sabora strogim prirodnim rezervatom 28.01. 1985. godine. Ova činjenica je i ujedno molba svim postetiteljima Bijelih stijena da se prema njima odnose sa pažnjom, i da svoj obilazak istovremeno shvate kao zaštitu te iskonske ljepote.
------Priroda se na Bijelim stijenama poigrala stvaranjem raznih kraških oblika. Ime je sklop dobio po mnogobrojnim okomitim, bijelim i do pedeset metara visokim stijenama, koji izrastaju iz neprohodnih ponikava i provalija s vječnim snijegom na dnu. Šuma je u vršnim dijelovaima nedirnuta, prašumskog tipa te svjedoči o vječnoj borbi stijena sa burom i snijegom. Prekrasne male čistine među stijenama nalik su kotlovima. Zbog bogatstva i zanimljivosti flore nazvane su vrtovima.
------Unatoč teškoj prohodnosti, Bijele stijene poznate su planinarima. Uvijek i sa zadovoljstvom im se vraćaju, jer ta kraška umjetnička radionica prirode uvijek posjetitelju pruži novi doživljaj i novi detalj. Flora se odlikuje alpskim vrstama, od kojih je najpoznatiji runolist

Bijele stijene