Srijeda, 28 Lipanj 2017

Apartman "Nino"

Nalazimo se u mjestu Jasenak, u blizini Hrvatskog olimpijskog centra i skijališta Bjelolasica

Povoljne cijene

Nudimo najbolji omjer dobivenog i uloženog. Uz povoljne cijene dobit ćete vrhunsku uslugu i komfor u našem apartmanu!

Dodatne usluge

Pored iznajmljivanja apartmana svojim gostima pržamo i dodatne usluge. Na raspolaganju smo za posudbu skijaške opreme, pomoći pri prijevozu do skijališta i sl.

STUDIO APARTMAN

studio
U našoj ponudi imamo i novouređeni studio apartman, idealan za dvije osobe.
Pogledaj...

Planina klek
PDF Ispis E-mail

Iznad kotline na 323 metra nad morem u kojoj se smjestio Ogulin, dominira gora čudesnog oblika i zastrašujuće ljepote - KLEK - krajnji sjeveroistočni greben Velike Kapele visok 1182 m. Poznat je Klek mnogim planinarima, alpinistima, botaničarima, putopiscima i ljubiteljima prirode. Za pogodnog vremena njegov neobičan lik može se vidjeti čak iz Zagreba, a sa vrha Kleka pogledom se može dosegnuti stotinjak kilometara udaljenu prekrasnu okolicu.
------Njegova 200 metara visoka, okomita stijena predstavlja kolijevku hrvatskoga planinarstva i alpinizma, jer je upravo u Ogulinu 1874. godine nikla ideja o utemeljenju planinarskog društva. Najstariji pisani podatak o usponu na Klek datira iz 1838. godine kada je Josip Jelačić u pratnji saskog kralja Friedricha Augusta II, poznatog botaničara amatera, izvršio uspon na Klek. Klek je jedan od botaničkih rezervata sa bogatim nalazištem tercijarne flore, koja se obimno sačuvala: kitajbelov jaglac, dlakavi sleč, malijevo devesije, hrvatska bresina, srčanik, kluzijeva sirišta, alpski ranjenk, crveni zlatan, kranjski ljiljan, alpska pavitina i dr. Otkriveno je 30-tak vrsta kaćuna (planinska orhideja). Obitavaju tu i mnoge zaštićene vrste: vuk, medvjed, ris, tetrijeb gluhan i divlja mačka. I ovim putem molimo sve naše posjetitelje da budu zaštitari naših planina, osobito rijetkih i zaštićenih vrsta!

Klek